Egészségnap 2021

Az idei egészségnapunk is nagyon jó hangulatban zajlott.
Reggel közös, zenés tornával indítottuk a napot, majd az iskola másodiktól hatodik évfolyamos tanulói közül (vegyesen) válogatták össze a 9-es csapatkapitányok az öt csapat tagjait. A gyerekek ma nem évfolyamokként mozogtak együtt, hanem, fehér, sárga, piros, kék, narancssárga csapatokként. A torna után hat állomást kellett végig járniuk csapatkapitányaik vezetésével. Minden állomáson értékes pontokat gyűjthettek a csapat pontozó lapjára. Volt kézműves  és művészeti feladat, ügyességi, mozgásos feladat ( a régen még jól ismert, ma már sajnos nem annyira népszerű “gumizás”), zenei feladat (saját dalszöveg írása ismert dallamra, majd ritmushangszerekkel való előadása), fejtörő feladvány (melyhez technikai eszközöket használhattak “okosan”). Amelyik csapat ezeket az állomásokat teljesítette, még egy akadálypálya is várt rá, melyet igen leleményesen állítottak össze a 11-es diákjaink. Akik itt is teljesítették a feladatot, kóstolhattak – a 10-esek által helyben sütött – olivás, fokhagymás pizza-kenyeret, a 8-osok által készített, nagyon finom salátákkal, ihattak hozzá – a 7-esek által préselt – finomabbnál finomabb gyümölcsleveket. Amíg a csapatok a feladataik megoldásával foglalkoztak, az elsőseink gusztusos harapnivalókat állítottak össze, melyekkel meglátogatták az állomásokat és kínálták az ott lévőket. Ha az állomásokon az elsősök kedvet kaptak az adott feladat kipróbálásához, azt is megtehették.
Nagyon jó volt ismét látni, ahogyan a “nagyok” vezetik a kisebbeket, a csapatok tagjai segítve egymást, közösen alkotnak, mozognak.
A Szülőknek nagy-nagy köszönet a rengeteg gyümölcsért, ivóléért és minden felnőttnek mindazért, amivel hozzájárult ahhoz, hogy annyi önfeledt, vidám mosolyt láthattunk a mai nap során!
Az eseményt fotósaink kapták lencsevégre, az összes képért kattints ide!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s