Érettségi 2020


A 2020.05.04-én kezdődő, írásbeli érettségi vizsgákkal kapcsolatos TÁJÉKOZTATÁS

Kedves érettségi előtt álló Vizsgázóink!
A 119/2020. (IV. 16.) Korm. rendeletben meghatározottakon kívül, a következőket várjuk el Tőletek MINDANNYIUNK egészségének megóvása érdekében!

– Lehetőség szerint, ne használjatok tömegközlekedési eszközt, ebben kérjétek a család segítségét.
– Aki tud, minden vizsganapon hozzon magával 2-3 db. szájmaszkot (akinek nincs, annak biztosítunk), ezek napközbeni cserélésekor, a használt szájmaszkot kizárólag az erre kijelölt tárolóedénybe lehet eldobni.
– A vizsgára érkezéskor, a vizsga ideje alatt és után illetve távozáskor is szigorúan kerülni kell az iskolában és azon kívül is a csoportos találkozást, az iskola épületének elhagyása után, a lehető legrövidebb idő alatt, minden vizsgázónak haza kell térnie lakóhelyére.
– Minden vizsgázó csak a saját tollát, megengedett segédeszközét (pl. szótár) használhatja a vizsgahelyszínen.
– Az intézménybe lépéskor, távozáskor, mosdó használata előtt és után mindenkinek kötelező a kézfertőtlenítő használata (az iskola biztosítja).
– Aki bármelyik vizsganapon légúti betegséggel kapcsolatos tünetet észlel magán (torka fáj, folyik az orra, köhög), hasmenése, hőemelkedése vagy láza van, ne jöjjön vizsgázni, természetesen az sem vizsgázhat, akinek hatósági házikarantént rendeltek el.
– Aki eddig nem tartotta be a kizárólag otthon való tartózkodást, az a vizsgák megkezdése előtti két hétben minden körülmények között tartsa be ezt (önkéntes házi karantén) a saját és mások védelme érdekében, aki úgy érzi, nem tud – minden szabály és egészségügyi védekezés szigorú betartásával – másokért felelősséget vállalni, kérjük, a határidőig vonja vissza jelentkezését!