Hivatalos információk

Kedves Diákok, Szülők!
Sajnos, 2021. 03. 08-tól (hétfőtől) minden iskolának tantermen kívüli oktatásra kell átállnia. Holnap (pénteken) még a megszokott rend szerint történik a tanítás, de fontos, hogy a holnapi nap során minden tanulónknak haza kerüljenek a digitális oktatáshoz szükséges tankönyvei, füzetei, eszközei. Jelenleg az a hivatalos információ, hogy a tavaszi szünet végéig (április 7.) a digitális munkarend lesz érvényben. Természetesen a tavaszi szünet ideje alatt nem lesz oktatás. /A szünet március 29-től április6-ig tart./További, hivatalos, aktuális információkat az osztálycsoportokban és a honlapunkon https://eletfaiskola.com/hivatalos-informaciok/ fogunk közzétenni.
Kívánjuk, hogy ebben a nehéz időszakban, vigyázzatok nagyon testi és lelki egészségetekre, mindenkinek türelmet, kitartást és hitet kívánunk (erre az időszakra is)!
Az újabb korlátozó intézkedések bejelentése:

Javító vizsga Időpont: 2020. Augusztus 27. (csütörtök) 9.00 óra

Témakörei:

Angol javítóvizsga témakörök
7. osztály
1. Personal details, appearance and character traits/ personality Személyes adatok ( név, hol laksz, hány éves vagy..külső..haj..szem…karakter jegyek -ehhez van szólista .. elküldöm újra majd
2. Daily routines- napirend ( egy nap elmesélése.. lehet sulis is..)
4. Weather and season ( időjàrás és évszakok) pár mondat minden évszakról
4. Everyday activities and ways of spending free time ( mindennapi tevékenységek és szabadidő)
7. Housing lakás..a szobás..a házától.. helyiségek..ehhez a helyhatározó szavakat kell tudni

7. osztály ajánlott Irodalom Javítóvizsga Témakörei

Matematika Javítóvizsga Témakörei 7-9. Osztály

Kémia Javítóvizsga Témakörök


A benyújtott Működési Engedély módosítási kérelmünk elfogadásra került, ezért rendkívüli felvételi eljárás keretében, az 54 211 11 azonosító számú, képző – és iparművészeti munkatárs szakképesítést nyújtó szakokra, a 2020/2021. tanévre jelentkezőknek, 2020.06.12, 12:00-tól felvételi beszélgetést tartunk.


TÁJÉKOZTATÓ A 2020/2021. TANÉV KÖZÉPFOKÚ ISKOLAI BEIRATKOZÁSRÓL

A 2020/2021. tanévben nem tudjuk 9. évfolyamon elindítani a művészeti és médiafotográfus szakot. A korábban erre a szakra jelentkező tanulókat el kellett utasítanunk. Iskolánk egységes iskolaként működik, ezért a 2019/2020. tanévben nyolcadik évfolyamon tanuló diákjaink a 2020/2021. tanévre automatikusan felvételt nyernek, a jelenleg átszervezés alatt álló – a Működési Engedély módosítási kérelmünk elfogadása esetén -, új szakokkal induló szakgimnáziumi, 9. évfolyamunkra, a korábbi tanulmányaik folytatásaként képző és iparművészeti ágon.

Tehát, a nálunk tanuló diákoknak nincs teendőjük a 9. évfolyamra történő beiratkozással kapcsolatban.

A benyújtott Működési Engedély módosítási kérelmünk elfogadása esetén rendkívüli felvételi eljárás keretében meghirdetjük – az engedélyezett szakokra – a felvételi lehetőséget honlapunkon.

A 2020/2021. tanévben beindítani kívánt szak(ok) képző – és iparművészeti ágon
szakképesítés azonosító száma: 54 211 11
– festő
– szobrász
– kerámiaműves
– textilműves
– üvegműves
szakképesítés megnevezése: képző – és iparművészeti munkatárs
A szakképesítés megszerzése iránti érdeklődését, a szakgimnáziumunk 2020/2021. tanévének 9. évfolyamára való jelentkezési szándékát jelezheti, aki az általános iskola 8. évfolyamát sikeresen teljesítette
az alábbi e-mail címen:
alternativa.iskola@gmail.com adatainak megadásával
– tanuló neve
– oktatási azonosítója (OM száma)
– születési helye, ideje
– gondviselő neve
– értesítési telefonszám
vagy keresheti művészeti vezetőnket,
Telekes Balázst: +36 30 6208032


Tájékoztatás Átszervezésről
ÁTSZERVEZÉS 2020. tájékoztató


A 2020/2021. tanévre, középiskolánkba jelentkezők tájékoztatása
Felvételi értesítés


Iskolánk a 2019/2020. tanévet új környezetben, új telephelyen kezdheti el.

Közösségünk az elmúlt években sok nehézségen ment keresztül, a jó kedvvel, örömmel teli napokat gyakran árnyékolta be a „bizonytalanság érzés” hangulata, melyet az ideiglenes használatra kapott épületben való tanítás „kényszere” okozott. Mostanra, mint már annyiszor, ez a felhő is elúszott a fejünk felől! A nehézségek leküzdése közben, melyben a mindig megfelelő időben, jó szándékú emberektől érkező segítség, a kitartásunk volt a támogatónk, megtanultuk a mindenkori helyzethez és körülményhez való alkalmazkodást, legfőképpen azt, hogy, ha hiszünk valamiben, egy pillanatra sem fordulhat meg a fejünkben, hogy „feladjuk”!

Jelenleg szép, a munkánkhoz szükséges felszerelésekkel, a külső és belső feltételeknek is megfelelő épületben és a hozzá tartozó hangulatos udvaron folytathatjuk a munkát a 3533 Miskolc Sétány utca 1. szám alatti címen, mely –reméljük – hosszú távon lesz majd iskolánk székhelye, telephelye.

2019. augusztus 15-én beköltöztünk. Sok-sok szeretettel készülünk, lelkes diákokkal, szülőkkel és tanárokkal pakolunk, rendezkedünk, hogy szeptember 2-án „igazi ünnep” legyen az első napunk, amikor „benépesül új iskolánk, befogadjuk közösségünkbe” új tanulóinkat is.

Új Alapító Okiratunk és Működési Engedélyünk az „EGYESÜLET” fül alatt, a dokumentumok között megtalálható!

A 2018/2019. tanévben javító vizsgára kötelezetteknek:
vizsgák időpontja 2019 augusztus 29. 8:00
Matematika 10. évfolyam
Matematika 8. évfolyam
Fotó és Multimédia 10. évfolyam
Anyagismeret 10. évfolyam feltöltés alatt..