Hivatalos információk

Tantermi /jelenléti/ oktatással folytatják a tanulást iskolánk alsós, 1-4. évfolyamos diákjai 2021. 04. 19-től.

Ők 8:00 órától, a megszokottak szerint tanulnak, az étkezés és a napközi is biztosított számukra /általános esetben 16:00 óráig, egyedi igény esetén 16:30 óráig/.
A szülők továbbra sem jöhetnek be az iskola területére, csak egyedi, intézményvezetői engedéllyel, akkor is csak a járványügyi szabályok betartásával. Az intézmény területén kizárólag iskolánk tanulói és dolgozói tartózkodhatnak, illetve azok a személyek, akik az iskola működtetésével kapcsolatos feladatot látnak el.
Minden reggel, a belépés előtt, megtörténik a gyermekek testhőmérsékletének mérése, illetve, a kihelyezett fertőtlenítővel történő kézfertőtlenítés.
Az alsós évfolyamok “keveredését” igyekszünk elkerülni, úgy próbáljuk a csoportokat – tanítási és napközis idő alatt is – kialakítani, hogy az egy csoporthoz tartozók mindig ugyanazon gyerekekkel kerüljenek csak kapcsolatba /tanulási idő, ebé, napközi/.

Az általános iskola felső tagozata és a szakgimnáziumi tanulók továbbra is digitális tanrend szerint tanulnak. A digitális órarendjük megegyezik a tavaszi szünet előtt használttal. Esetleges változásokról az osztálycsoportokban /a közösségi oldalon/ tájékozódhatnak.

Mivel az alsó tagozatból 21 diák gondviselője fordult az intézményvezetőhöz olyan kéréssel, hogy ne kelljen gyermekének bejárnia az iskolába – a járványügyi adatok ismeretében, szeretnék gyermeküket és családjukat megóvni a fertőződéstől -, a tanulók engedélyt kaptak az otthontanulásra. Az alsós tanítók hibrid oktatással /a tantermi és a digitális oktatás egyidejűleg történő megszervezésével/ oldották meg, hogy egy-egy évfolyamon együtt tudjanak tanulni a gyerekek, a technikai feltételek biztosítottságával így megteremtve a lehetőséget, hogy ne maradjanak le az iskolába nem bejáró gyerekek sem.

Kérjük a digitális oktatásban résztvevő diákok szüleit, hogy kövessék nyomon gyermekük otthoni tanulását, jelezzék, ha technikai, vagy egyéb akadály merül fel.

Mindenkit kérünk, hogy bármilyen egészségügyi probléma adódik a családban, azt jelezzék a tanuló osztálytanítójának! Amennyiben a gyermek betegség után tér vissza a tantermi oktatásba, orvosi igazolás bemutatását (a gyermek közösségbe vihető) kérjük.

Mindenkinek, aki részt vesz a tantermi oktatásban (tanulók, tanítók, alkalmazottak), a tantermen és az ebédlőn kívül, az iskola épületének egész területén kötelező a maszk használata, a rendszeres, szappannal történő kézmosás, szükség esetén kézfertőtlenítés. Kéztörlésre kizárólag a kihelyezett papírtörlők használhatók!

Mindenkit olyan tudatos, megfontolt, szabálykövető magatartásra kérünk, mellyel a legminimálisabbra csökkenthető a fertőződés veszélye!


Kedves Diákjaink, kedves Szülők!

A digitális tanrend szerinti oktatás alatt érvényes órarendet, az online órákhoz szükséges belépési kódokat minden osztálytanító közzé fogja tenni az osztálycsoportjában.
A tantermen kívüli oktatás ideje alatt felmerülő kérdésekkel, nehézségekkel, esetleges technikai akadályokkal keressétek az osztálytanítót, aki, ha szükséges, továbbítja az illetékesnek az adott, orvosolandó nehézségeket.

Munkanapokon ügyeletet tartanak 8:00-tól 16:00-ig

Márton-Czifrák Eszter /intézményvezető/: +36 30 6830717
és
Telekes Balázs /intézményvezető helyettes/: +36 30 6208032

A kizárólag az iskolában intézhető ügyek intézésére /pl. igazolások kiadása, az iskolában maradt, oktatáshoz szükséges eszköz átadása/ minden szerdai napon 8:00-14:00 óráig van lehetőség, vagy bármelyik munkanapon, abban az időpontban, mely  előzetesen, telefonon egyeztetésre került.


Kedves Diákok, Szülők!

Sajnos, 2021. 03. 08-tól (hétfőtől) minden iskolának tantermen kívüli oktatásra kell átállnia. Holnap (pénteken) még a megszokott rend szerint történik a tanítás, de fontos, hogy a holnapi nap során minden tanulónknak haza kerüljenek a digitális oktatáshoz szükséges tankönyvei, füzetei, eszközei. Jelenleg az a hivatalos információ, hogy a tavaszi szünet végéig (április 7.) a digitális munkarend lesz érvényben. Természetesen a tavaszi szünet ideje alatt nem lesz oktatás. /A szünet március 29-től április6-ig tart./További, hivatalos, aktuális információkat az osztálycsoportokban és a honlapunkon https://eletfaiskola.com/hivatalos-informaciok/ fogunk közzétenni.
Kívánjuk, hogy ebben a nehéz időszakban, vigyázzatok nagyon testi és lelki egészségetekre, mindenkinek türelmet, kitartást és hitet kívánunk (erre az időszakra is)!
Az újabb korlátozó intézkedések bejelentése:

2020.09. Intézkedési tervA benyújtott Működési Engedély módosítási kérelmünk elfogadás
ra került, ezért rendkívüli felvételi eljárás keretében, az 54 211 11 azonosító számú, képző – és iparművészeti munkatárs szakképesítést nyújtó szakokra, a 2020/2021. tanévre jelentkezőknek, 2020.06.12, 12:00-tól felvételi beszélgetést tartunk.


TÁJÉKOZTATÓ A 2020/2021. TANÉV KÖZÉPFOKÚ ISKOLAI BEIRATKOZÁSRÓL

A 2020/2021. tanévben nem tudjuk 9. évfolyamon elindítani a művészeti és médiafotográfus szakot. A korábban erre a szakra jelentkező tanulókat el kellett utasítanunk. Iskolánk egységes iskolaként működik, ezért a 2019/2020. tanévben nyolcadik évfolyamon tanuló diákjaink a 2020/2021. tanévre automatikusan felvételt nyernek, a jelenleg átszervezés alatt álló – a Működési Engedély módosítási kérelmünk elfogadása esetén -, új szakokkal induló szakgimnáziumi, 9. évfolyamunkra, a korábbi tanulmányaik folytatásaként képző és iparművészeti ágon.

Tehát, a nálunk tanuló diákoknak nincs teendőjük a 9. évfolyamra történő beiratkozással kapcsolatban.

A benyújtott Működési Engedély módosítási kérelmünk elfogadása esetén rendkívüli felvételi eljárás keretében meghirdetjük – az engedélyezett szakokra – a felvételi lehetőséget honlapunkon.

A 2020/2021. tanévben beindítani kívánt szak(ok) képző – és iparművészeti ágon
szakképesítés azonosító száma: 54 211 11
– festő
– szobrász
– kerámiaműves
– textilműves
– üvegműves
szakképesítés megnevezése: képző – és iparművészeti munkatárs
A szakképesítés megszerzése iránti érdeklődését, a szakgimnáziumunk 2020/2021. tanévének 9. évfolyamára való jelentkezési szándékát jelezheti, aki az általános iskola 8. évfolyamát sikeresen teljesítette
az alábbi e-mail címen:
alternativa.iskola@gmail.com adatainak megadásával
– tanuló neve
– oktatási azonosítója (OM száma)
– születési helye, ideje
– gondviselő neve
– értesítési telefonszám
vagy keresheti művészeti vezetőnket,
Telekes Balázst: +36 30 620 8032


Tájékoztatás Átszervezésről
ÁTSZERVEZÉS 2020. tájékoztató


A 2020/2021. tanévre, középiskolánkba jelentkezők tájékoztatása
Felvételi értesítés


Iskolánk a 2019/2020. tanévet új környezetben, új telephelyen kezdheti el.

Közösségünk az elmúlt években sok nehézségen ment keresztül, a jó kedvvel, örömmel teli napokat gyakran árnyékolta be a „bizonytalanság érzés” hangulata, melyet az ideiglenes használatra kapott épületben való tanítás „kényszere” okozott. Mostanra, mint már annyiszor, ez a felhő is elúszott a fejünk felől! A nehézségek leküzdése közben, melyben a mindig megfelelő időben, jó szándékú emberektől érkező segítség, a kitartásunk volt a támogatónk, megtanultuk a mindenkori helyzethez és körülményhez való alkalmazkodást, legfőképpen azt, hogy, ha hiszünk valamiben, egy pillanatra sem fordulhat meg a fejünkben, hogy „feladjuk”!

Jelenleg szép, a munkánkhoz szükséges felszerelésekkel, a külső és belső feltételeknek is megfelelő épületben és a hozzá tartozó hangulatos udvaron folytathatjuk a munkát a 3533 Miskolc Sétány utca 1. szám alatti címen, mely –reméljük – hosszú távon lesz majd iskolánk székhelye, telephelye.

2019. augusztus 15-én beköltöztünk. Sok-sok szeretettel készülünk, lelkes diákokkal, szülőkkel és tanárokkal pakolunk, rendezkedünk, hogy szeptember 2-án „igazi ünnep” legyen az első napunk, amikor „benépesül új iskolánk, befogadjuk közösségünkbe” új tanulóinkat is.

Új Alapító Okiratunk és Működési Engedélyünk az „EGYESÜLET” fül alatt, a dokumentumok között megtalálható!