Hivatalos információk

2022. NYÁRI ÜGYELETI NAPOK:

2022. június 29. 9:00 órától 14:00 óráig
2022. július 13. 9:00 órától 14:00 óráig
2022. július 27. 9:00 órától 14:00 óráig
2022. augusztus 10.  9:00 órától 14:00 óráig
2022. augusztus 22-től minden nap 8:00 órától 13:00 óráig
 
A feltűntetett ügyeleti időpontokon kívül, bármilyen ügyintézéssel kapcsolatos időpontegyeztetés céljából hívható telefonszámok:
 
Márton-Czifrák Eszter: +36 30 683 0717
Szathmáriné Varga Csilla: +36 20 465 8383
 
NAGYON SZÉP, PIHENTETŐ, TARTALMAS NYARAT MINDENKINEK!

A javítóvizsgák időpontja: 2022 Augusztus 23. reggel 9:00

11. osztály pótvizsga
10. osztály pótvizsga
7. osztály pótvizsga
7. osztály fizika

1. út
2. idő
3. sebesség
4. tömeg
5. térfogat
6. sűrűség
7. erő
8. munka
9. teljesítmény 
10. hatásfok
 
Írásbeli, feladat megoldás:
1. sebesség meghatározása, adott út és idő
2. sűrűség kiszámítása, adott tömeg és térfogat
3. munka meghatározása erő és elmozdulás ismeretében
4. teljesítmény kiszámítása, adott a végzett munka és a munkavégzés ideje

Tisztelt Szülő! Kedves Diákjaink!

Közeledik az iskolakezdés, amelyre ezúttal is még a koronavírus-járvány elleni védekezés jegyében készülünk, hiszen a vírus még itt van és sajnos nem zárható ki egy negyedik hullám sem.

Jó hír, hogy az idei iskolakezdés jóval biztonságosabb, mint az egy évvel ezelőtti, hiszen már van vakcina és magas a magyar lakosság, a pedagógusok és a diákok átoltottsága.

Magyarország júniusban az elsők között tette lehetővé a 12 év felettiek oltását. Ennek köszönhetően a 12-17 éves korosztályban közel 200 ezer diák már felvette az oltást.

Az a szülő, aki az iskolakezdésig szeretné beoltatni gyermekét legegyszerűbben azt az internetes regisztrációval (www.vakcinainfo.gov.hu), majd az internetes időpontfoglalón (www.eesz.gov.hu) keresztül teheti.

Emellett az iskolákban is lehetővé tesszük az oltást, ha az internes regisztráció és időpontfoglalás bármilyen oknál fogva akadályba ütközik.

Az iskolai oltások napja:

Két alkalommal biztosítjuk az oltás felvételének lehetőségét az iskolákban:

–           augusztus 30-31. napja közül az egyik napon, előre meghatározott időszakban,

–           szeptember 2-3. napja közül az egyik napon, előre meghatározott időszakban.

Az oltás Pfizer-vakcinával történik.

Az iskolai oltásra a 12 év feletti (még oltatlan) diák jogosult.

Kérjük, hogy amennyiben az Ön gyermeke még nem kapott oltást, és azt szeretné, hogy azt az iskolában kapja meg, akkor ezt az igényét az jelentkezési lap (mely egyben regisztrációs lapként is szolgál) kitöltésével 2021. augusztus 25-ig jelezze vissza az alternativa.iskola@gmail.com e-mail címre.

Amennyiben nem kíván élni gyermeke számára a felkínált oltakozási lehetőséggel, vagy gyermeke egyéb módon már beoltásra került, akkor kérjük, hogy ennek tényét is szíveskedjen a jelentkezési lap megfelelő kitöltése útján jelezni 2021. augusztus 25-ig az alternativa.iskola@gmail.com e-mail címen.

Az oltásra jelentkező tanulók létszámának összesítése után, külön tájékoztatást fog arról kapni, hogy az Ön gyermeke pontosan mikor és hol kapja meg az oltást. A jelentkezők számától függően az oltás helyszíne lehet az iskola, ahol a gyermek tanul vagy egy másik közeli iskola is.

Fontos, hogy a kitöltött és aláírt jelentkezési lapot és a hozzájáruló nyilatkozatot minden érintett tanuló hozza magával az oltás helyszínére.

Bízom benne, hogy közösen, összefogva sikerül zökkenőmentesen lebonyolítani az oltási kampányt, és a tanulók minél nagyobb arányban vesznek majd részt benne. Kérem, járuljanak hozzá az oltási kampány sikeréhez, mindannyiunk érdeke, hogy a tanulók minél nagyobb átoltottságának köszönhetően az oktatást minél biztonságosabb körülmények között szervezhessük meg.

Diákok jelentkezési lap Covid 19 oltas
Hozzájáruló nyilatkozat oltási kampányhoz

Tisztelettel:

Iskolavezetés 


A nyári szünet ideje alatt ügyelet: szerdai napokon 9:00-16:00 óráig.
Ügyintézéshez előzetes, telefonos egyeztetés szükséges:
+36 30 6830717 /Márton-Czifrák Eszter/
+36 30 6208032 /Telekes Balázs/

Tantermi /jelenléti/ oktatással folytatják a tanulást iskolánk alsós, 1-4. évfolyamos diákjai 2021. 04. 19-től.

Ők 8:00 órától, a megszokottak szerint tanulnak, az étkezés és a napközi is biztosított számukra /általános esetben 16:00 óráig, egyedi igény esetén 16:30 óráig/.

A szülők továbbra sem jöhetnek be az iskola területére, csak egyedi, intézményvezetői engedéllyel, akkor is csak a járványügyi szabályok betartásával. Az intézmény területén kizárólag iskolánk tanulói és dolgozói tartózkodhatnak, illetve azok a személyek, akik az iskola működtetésével kapcsolatos feladatot látnak el.
Minden reggel, a belépés előtt, megtörténik a gyermekek testhőmérsékletének mérése, illetve, a kihelyezett fertőtlenítővel történő kézfertőtlenítés.
Az alsós évfolyamok “keveredését” igyekszünk elkerülni, úgy próbáljuk a csoportokat – tanítási és napközis idő alatt is – kialakítani, hogy az egy csoporthoz tartozók mindig ugyanazon gyerekekkel kerüljenek csak kapcsolatba /tanulási idő, ebé, napközi/.

 

Az általános iskola felső tagozata és a szakgimnáziumi tanulók továbbra is digitális tanrend szerint tanulnak. A digitális órarendjük megegyezik a tavaszi szünet előtt használttal. Esetleges változásokról az osztálycsoportokban /a közösségi oldalon/ tájékozódhatnak.

Mivel az alsó tagozatból 21 diák gondviselője fordult az intézményvezetőhöz olyan kéréssel, hogy ne kelljen gyermekének bejárnia az iskolába – a járványügyi adatok ismeretében, szeretnék gyermeküket és családjukat megóvni a fertőződéstől -, a tanulók engedélyt kaptak az otthontanulásra. Az alsós tanítók hibrid oktatással /a tantermi és a digitális oktatás egyidejűleg történő megszervezésével/ oldották meg, hogy egy-egy évfolyamon együtt tudjanak tanulni a gyerekek, a technikai feltételek biztosítottságával így megteremtve a lehetőséget, hogy ne maradjanak le az iskolába nem bejáró gyerekek sem.

Kérjük a digitális oktatásban résztvevő diákok szüleit, hogy kövessék nyomon gyermekük otthoni tanulását, jelezzék, ha technikai, vagy egyéb akadály merül fel.

Mindenkit kérünk, hogy bármilyen egészségügyi probléma adódik a családban, azt jelezzék a tanuló osztálytanítójának! Amennyiben a gyermek betegség után tér vissza a tantermi oktatásba, orvosi igazolás bemutatását (a gyermek közösségbe vihető) kérjük.

Mindenkinek, aki részt vesz a tantermi oktatásban (tanulók, tanítók, alkalmazottak), a tantermen és az ebédlőn kívül, az iskola épületének egész területén kötelező a maszk használata, a rendszeres, szappannal történő kézmosás, szükség esetén kézfertőtlenítés. Kéztörlésre kizárólag a kihelyezett papírtörlők használhatók!

Mindenkit olyan tudatos, megfontolt, szabálykövető magatartásra kérünk, mellyel a legminimálisabbra csökkenthető a fertőződés veszélye!


Kedves Diákjaink, kedves Szülők!

A digitális tanrend szerinti oktatás alatt érvényes órarendet, az online órákhoz szükséges belépési kódokat minden osztálytanító közzé fogja tenni az osztálycsoportjában.
A tantermen kívüli oktatás ideje alatt felmerülő kérdésekkel, nehézségekkel, esetleges technikai akadályokkal keressétek az osztálytanítót, aki, ha szükséges, továbbítja az illetékesnek az adott, orvosolandó nehézségeket.

Munkanapokon ügyeletet tartanak 8:00-tól 16:00-ig

Márton-Czifrák Eszter /intézményvezető/: +36 30 6830717
és
Telekes Balázs /intézményvezető helyettes/: +36 30 6208032

A kizárólag az iskolában intézhető ügyek intézésére /pl. igazolások kiadása, az iskolában maradt, oktatáshoz szükséges eszköz átadása/ minden szerdai napon 8:00-14:00 óráig van lehetőség, vagy bármelyik munkanapon, abban az időpontban, mely  előzetesen, telefonon egyeztetésre került.


Kedves Diákok, Szülők!

Sajnos, 2021. 03. 08-tól (hétfőtől) minden iskolának tantermen kívüli oktatásra kell átállnia. Holnap (pénteken) még a megszokott rend szerint történik a tanítás, de fontos, hogy a holnapi nap során minden tanulónknak haza kerüljenek a digitális oktatáshoz szükséges tankönyvei, füzetei, eszközei. Jelenleg az a hivatalos információ, hogy a tavaszi szünet végéig (április 7.) a digitális munkarend lesz érvényben. Természetesen a tavaszi szünet ideje alatt nem lesz oktatás. /A szünet március 29-től április6-ig tart./További, hivatalos, aktuális információkat az osztálycsoportokban és a honlapunkon https://eletfaiskola.com/hivatalos-informaciok/ fogunk közzétenni.
Kívánjuk, hogy ebben a nehéz időszakban, vigyázzatok nagyon testi és lelki egészségetekre, mindenkinek türelmet, kitartást és hitet kívánunk (erre az időszakra is)!
Az újabb korlátozó intézkedések bejelentése:

ISKOLA, FENNTARTOINTEZKEDESI TERV KIEGÉSZÍTÉS 2021.09.
2020.09. Intézkedési tervA benyújtott Működési Engedély módosítási kérelmünk elfogadás
ra került, ezért rendkívüli felvételi eljárás keretében, az 54 211 11 azonosító számú, képző – és iparművészeti munkatárs szakképesítést nyújtó szakokra, a 2020/2021. tanévre jelentkezőknek, 2020.06.12, 12:00-tól felvételi beszélgetést tartunk.


TÁJÉKOZTATÓ A 2020/2021. TANÉV KÖZÉPFOKÚ ISKOLAI BEIRATKOZÁSRÓL

A 2020/2021. tanévben nem tudjuk 9. évfolyamon elindítani a művészeti és médiafotográfus szakot. A korábban erre a szakra jelentkező tanulókat el kellett utasítanunk. Iskolánk egységes iskolaként működik, ezért a 2019/2020. tanévben nyolcadik évfolyamon tanuló diákjaink a 2020/2021. tanévre automatikusan felvételt nyernek, a jelenleg átszervezés alatt álló – a Működési Engedély módosítási kérelmünk elfogadása esetén -, új szakokkal induló szakgimnáziumi, 9. évfolyamunkra, a korábbi tanulmányaik folytatásaként képző és iparművészeti ágon.

Tehát, a nálunk tanuló diákoknak nincs teendőjük a 9. évfolyamra történő beiratkozással kapcsolatban.

A benyújtott Működési Engedély módosítási kérelmünk elfogadása esetén rendkívüli felvételi eljárás keretében meghirdetjük – az engedélyezett szakokra – a felvételi lehetőséget honlapunkon.

A 2020/2021. tanévben beindítani kívánt szak(ok) képző – és iparművészeti ágon
szakképesítés azonosító száma: 54 211 11
– festő
– szobrász
– kerámiaműves
– textilműves
– üvegműves
szakképesítés megnevezése: képző – és iparművészeti munkatárs
A szakképesítés megszerzése iránti érdeklődését, a szakgimnáziumunk 2020/2021. tanévének 9. évfolyamára való jelentkezési szándékát jelezheti, aki az általános iskola 8. évfolyamát sikeresen teljesítette
az alábbi e-mail címen:
alternativa.iskola@gmail.com adatainak megadásával
– tanuló neve
– oktatási azonosítója (OM száma)
– születési helye, ideje
– gondviselő neve
– értesítési telefonszám
vagy keresheti művészeti vezetőnket,
Telekes Balázst: +36 30 620 8032


Tájékoztatás Átszervezésről
ÁTSZERVEZÉS 2020. tájékoztató


A 2020/2021. tanévre, középiskolánkba jelentkezők tájékoztatása
Felvételi értesítés


Iskolánk a 2019/2020. tanévet új környezetben, új telephelyen kezdheti el.

Közösségünk az elmúlt években sok nehézségen ment keresztül, a jó kedvvel, örömmel teli napokat gyakran árnyékolta be a „bizonytalanság érzés” hangulata, melyet az ideiglenes használatra kapott épületben való tanítás „kényszere” okozott. Mostanra, mint már annyiszor, ez a felhő is elúszott a fejünk felől! A nehézségek leküzdése közben, melyben a mindig megfelelő időben, jó szándékú emberektől érkező segítség, a kitartásunk volt a támogatónk, megtanultuk a mindenkori helyzethez és körülményhez való alkalmazkodást, legfőképpen azt, hogy, ha hiszünk valamiben, egy pillanatra sem fordulhat meg a fejünkben, hogy „feladjuk”!

Jelenleg szép, a munkánkhoz szükséges felszerelésekkel, a külső és belső feltételeknek is megfelelő épületben és a hozzá tartozó hangulatos udvaron folytathatjuk a munkát a 3533 Miskolc Sétány utca 1. szám alatti címen, mely –reméljük – hosszú távon lesz majd iskolánk székhelye, telephelye.

2019. augusztus 15-én beköltöztünk. Sok-sok szeretettel készülünk, lelkes diákokkal, szülőkkel és tanárokkal pakolunk, rendezkedünk, hogy szeptember 2-án „igazi ünnep” legyen az első napunk, amikor „benépesül új iskolánk, befogadjuk közösségünkbe” új tanulóinkat is.