Jelentkezőknek

Kedves Szülők! 

Tájékoztatunk titeket, hogy a hivatalos, 2023/2024. tanítási évre történő általános iskolai beiratkozás 2023. április 20-án és április 21-én történik, melynek során  szükséges beíratni a tanköteles korba lépő gyermeket.

Azoknak a gyermekeknek, akiknek szüleit értesítettük, hogy a 2023/2024. tanévünkben szeretnénk, ha az Alternatíva Életfa Iskolában kezdené meg tanulmányait az első évfolyamunkon, a beiratkozásra

2023. 04.20-án 8:00 órától 17:00 óráig,

2023. 04.21-én 8:00 órától 16:00 óráig 

lesz lehetőség az iskolában /3533 Miskolc Sétány utca 1./

Kérjük a beiratkozáshoz az alábbi eredeti dokumentumokat hozzátok magatokkal:

  • A gyermek személyazonosságát igazoló hatósági igazolványt
  • A gyermek nevére kiállított TAJ kártyát
  • A gyermek nevére kiállított lakcímet igazoló hatósági igazolványt

Szükségünk lesz még a gyermek OM számára és mindkét szülő aláírására azon a nyilatkozaton, mely azt igazolja, hogy az Alternatíva Életfa Iskolába szeretnétek gyermeketeket beíratni.

/Amennyiben valamelyik szülő önálló felügyeleti joggal rendelkezik és erről hivatalos dokumentumot  mutat be, abban az esetben egy szülői aláírás elegendő./


rocket made with crayons on a blackboard

Kedves érdeklődő!

Az alábbi Jelentkezési lap kitöltése semmilyen kötelezettséggel nem jár!
Kizárólag azt a célt szolgálja, hogy tájékozódjunk, hány érdeklődő van, akiknek ismerkedési napot szervezünk február végén (esetleg március elején), illetve a megadott elérhetőségen jelezni tudjuk az érdeklődőket érintő esemény(ek) időpontját.

Általános iskolai végbizonyítvánnyal rendelkezők figyelem!

Nálunk az általános iskola 8. évfolyama után, aki iskolánk 9. évfolyamára szeretne jelentkezni, nem a “hagyományos” felvételi eljárás keretein belül teheti, hanem az alább található (az első osztályosok jelentkezési lapja alatt) jelentkezési lap kitöltésével. Ha beérkezik hozzánk az itt kitöltött jelentkezés, felvesszük a szülővel a kapcsolatot és személyes találkozást beszélünk meg a tanulóval és a szülővel. A találkozáson beszéljük meg, hogy a tanuló hogyan folytathatja nálunk tovább tanulmányait.
A 2023/2024. tanévben, a 9. évfolyamunkon, hozzánk csatlakozni kívánó tanulóknak:
iskolánkban a 9. évfolyamtól szobrász szakon tanulnak diákjaink, akiknek lehetőségük nyílik arra, hogy az érettségi megszerzését követően, nálunk szerezzenek képző és iparművészeti munkatársi végzettséget.

A nálunk tanuló, művészeti szakgimnáziumba járó diákok alapvetően az érettségi vizsgára készülnek fel, tanulmányaik során, a mindennapjaikat művészeti tevékenységek is színesítik. A pedagógusok és diákok tanítás/tanulás feladatát segíti, a személyiség fejlődését is befolyásolja a művészeti oktatás – az általános iskola első osztályától – folyamatos jelenléte.

Az 1-4. osztályosaink alapfokú művészeti oktatásban, az 5-8. osztályosok párhuzamos művészeti képzésben vesznek részt, majd 9. osztálytól a párhuzamos művészeti oktatásban, a szobrászat alapjainak elsajátítása történik.

Aki a 9. osztálytól csatlakozik hozzánk, a gimnáziumi tananyag elsajátítása, az érettségi vizsgára történő felkészülés mellett lehetőséget kap a szakma megszerzésére is.

A célunk nem feltétlenül szobrászok képzése, inkább a művészeti tevékenység által való közösség építése, az alkotás örömének megtapasztalása, minél többször részt venni valami új létrehozásának folyamatában.

Ha szeretnél iskolánkban tanulni, töltsd ki az alábbi jelentkezési lapot. Ha pedig kérdésed van hívd az alábbi telefonszámok egyikét:

+36 30 683 0717

+36 70 200 5116


Az általános iskola negyedik évfolyamát elvégzett tanulók és és a nyolcadik évfolyam elvégzéséről szerzett végbizonyítvánnyal rendelkezők figyelem!

Iskolánkban az 5-8. osztályosok párhuzamos művészeti képzésben vesznek részt. Aki másik általános iskolában végezte el az első négy évfolyamot, rendelkezik a negyedik évfolyamot lezáró bizonyítvánnyal, jelentkezhet iskolánk párhuzamos művészeti képzésére a 2023/2024.tanévre.